Benvinguts a Vitam Pleni!

Omple't de vida!

Benvinguts a tots!

Fa temps que la meva mare em diu que hauria de dedicar més temps a l’escriptura; sempre he pensat que això és per a qui té un do especial per fer-ho, i mai li he fet cas dalt tot. El que sí que és cert és que compartir m’encanta. Potser és per això que he fet de la pedagogia, la meva principal formació i la meva professió. Les classes a la universitat són allò que més gaudeixo laboralment; i és on més aprenc, perquè el feedback amb els alumnes em permet (i m’obliga) a estar al dia, i encomanar-me de l’esperit jove i enèrgic dels estudiants.

Després d’un any intens a la Fundació Ametller, creant-la des del principi i amb una activitat social molt activa. Em trobo ara un buit alhora de no poder compartir tota la informació sobre hàbits saludables i consciència social que tan gaudia  amb la labor de la Fundació mitjançant els diferents projectes socials i pedagògics.

És per això que m’he decidit a seguir compartint, però sense un nom d’entitat, i sense límits. La meravella de la xarxa així ho permet. I doncs aquí us presento el meu bloc personal dedicat als hàbits saludables i a la consciència social, moltes vegades, lligats i de manera recíproca entre les dues temàtiques.

Vitam Pleni, vol dir Ple de vida. És una actitut optimista i activa, és tenir present la salut i la consciència social no només amb la teoria, sinó també posar-ho en pràctica:

– Hàbits saludables:

* Cuina sana: perquè alimentació i nutrició és massa gran, i sona llunyà, restrictiu, aliments prohibits, pesar grams i controlar colories…. bufff!! massa feixuc tot plegat. Parlem de cuina, i del valor de fer-ho un mateix; de com fer accessible aquesta alimentació saludable al dia a dia i sense massa temps, per totes les butxaques i per totes les cuines sense estris especials, ni ingrediens impossibles de trobar. Us explicaré com fer-ho, i veureu que és possible!

* Activitat Física: no només esport. L’esport és la meva passió i la meva professió, però no cal practicar un esport reglat i ni molt menys competir per tal de fer activitat física per estar sa.

* Salut emocional: perquè és tan important estar a gust amb un mateix per estar saludable! La felicitat és la clau per aconseguir la salut plena. De res serveix menjar sa i matar-te a exercici si no ho fas a gust… fer quelcom a disgust t’acava afectant a la salut, per més sa que sigui l’activitat que facis.

– Consciència social:

*  Responsabilitat social: fa molt temps que em moc en el món del voluntariat i em dedico a diverses activitats de manera altruista. Us asseguro que no només beneficia al col·lectiu a qui ajudes amb la tasca, sinó a un mateix; i aixó és guanyar en salut emocional! L’autèntic benefici de la vida saludable l’aconsegueixies quan l’entorn en el què vius també t’inspira a salut. I tothom hauria de ser moralment responsable per ajudar i treballar per la salut de tothom, perquè un mateix també en surt beneficiat.

* Vida familiar: perquè la felicitat està també en saber consciliar tot plegat amb les obligacions naturals com per exemple, atendre a la família. Perquè els hàbits són més fàcils d’adquirir des de petits, i és imprescindible que es prediqui amb l’exemple i que es practiqui junts.

Tot plegat en entrades setmanals (els dimecres) i amb textes curts acompanyats de receptes, enllaços a informacions pràctiques per tal que no només es quedi en una lecura, sinó que també us animeu a fer-ho. Ah! i molt important… no us oblideu de deixar-hi la vostra impressió o opinió… sense clients, ni alumnes ni feedback, és molt difícil aprendre i millorar. Us hi espero!

12 comentarios en “Benvinguts a Vitam Pleni!

  • Astrid Barqué dijo:

   Gràcies Marta; no només em diverteix sinó que serà la manera d’indagar i investigar per tal de poder fer unpost de qualitat, amb referències bibliogràfiques, enllaços d’interès, consulta d’estudis relacionats existents, etc… Així que sí, crec que ho gaudiré molt! Moltes gràcies per molestar-te en escriure i llegir-me. Salut!

  • Astrid Barqué dijo:

   Gràcies Víctor pel teu temps. Sempre estas allà quan se’t necessita. Espero no decebre’t. Mil gràcies!

  • Astrid Barqué dijo:

   Ostres moltes gràcies! Espero no decebre-us! Em fa molta il·lusió q us prengueu un temps per escriure’m i felicitar-me. Segur que em serà molt més profitós amb mi gràcies al vostre feedback! Gràcies!

 1. Magda dijo:

  M’ha agradat molt! felicitats per la iniciativa. Estic d’acord amb la teva mare: escrius molt bé. #LesMaresSempreTenenRaó 🙂

  • Astrid Barqué dijo:

   Ostres, doncs que m’ho digui una periodista com tu m’afalaga! Moltes gràcies Magda! Un petó!

Digues la teva:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .