VCUF: Fantàstic còctel d’esport i solidaritat

Abans de llegir res, m’agradaria que dediquèssiu poc més de 3 minuts a conèixer la Clàudia amb aquest vídeo.

La Clàudia no deixa indiferent, i tampoc la fortalesa de la seva família. Ella, com 1 de cada 50mil nens del món, és afectada d’una malaltia estranya anomenada epidermòlisi bullosa o més coneguda com a pell de papallona. A l’estat Espanyol i també a Catalunya, aquest col·lectiu està representat per l’associació Debra.

L’Anna Vives, és una noia amb Síndrome de Down que va empendre la publicació d’una tipografia de lletra que ja s’ha vist en diferents esdeveniment i fins i tot a les samarretes dels jugadors del Barça. Ara, des de la Fundació Itinerarium, d’on ella en forma part, han ideat els circuits Sumant Capacitats on les persones amb capacitats diferents també podran gaudir de córrer per la natura i si ho desitgen ser acompanyats pels qui els estimen.

La Volta la Cerdanya Ultra Fons és una cursa de trailrunning, que aquest any serà la 3ra edició. Sorgeix de la inquietut que tenia Kilian Jornet, de poder fer tota la volta a la Cerdanya pels cims. El seu pare, L’Eduard, 10 anys després l’ha posat en pràctica i la prova més llarga arriba a fer 214km pels camins recuperats que feien els cerdans per desplaçar-se d’un poble a l’altre.

Què passa quan fas un mix del 3 primers paràgrafs d’aquest text? Doncs que queda un cóctel fantàstic d’esport i solidaritat.

Aquest any, tinc la sort de poder formar part de l’equip de la VCUF on l’Eduard Jornet, el creador i director de la cursa, no va dubtar ni un moment d’aprofitar l’esdeveniment esportiu per ajudar a aquestes dues entitats que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones com la Júlia o l’Anna i les seves famílies.

Corredors de tot el món, i alguns amb molt renom, vindran a participar en la primera cursa inclusiva de 5km que es realitzarà l’1 de juny a Llívia, com a cursa integrada dins de la VCUF. A més, per recaptar diners per les entitats, tot l’import de les inscripcions de la prova es destinarà a les entitats i es farà la venta online de més de 50 dorsals solidaris de corredors reconeguts que han signat i escrit una frase solidària en el dorsal. Per a fer difusió del projecte solidari, s’estan rodant 4 vídeos on corredors de trail com: Kilian Jornet, Emelie Forsberg, Núria Picas, Emma Roca i Gerard Morales han conegut de ben aprop persones amb síndrome de down i afectades amb pell de papallona, i els moments quedaran plasmats en els vídeos que es pretén que tinguin un efecte viral per tal d’aconseguir la sensibilització de tothom d’aquestes malaties. A vegades, fins que no ho vius d’aprop no agafes consciència de l’energia que necessiten per fer la vida el més normal possible. I si no tenim la oportunitat de viure-ho en primera persona, aquests esportistes han dedicat de manera altruista el seu temps per poder-ho mostrar a tothom.

Esteu convidats a conèixer més del projecte a l’enllaç i a estar pendent de les xarxes socials per tal d’estar al corrent de la publicació dels vídeos. Tan de bo la venta dels dorsals sigui un èxit i que la cursa inclusiva estigui a petar de gent, així que, què espereu a inscriure-us? Perquè esport i solidaritat ha d’anar junt! Us hi espero!

2 comentarios en “VCUF: Fantàstic còctel d’esport i solidaritat

Digues la teva:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .