ANTICANCER, un llibre que et canvia la manera de viure.

Els llibres són aquells grans aliats que permeten distreure’t i també formar-te en qualsevol moment del dia i en qualsevol lloc; hi pot haver un bé més preuat? És per això que he pensat en compartir amb vosaltres les meves lectures. Així doncs la última setmana de cada dos mesos tindreu la síntesi d’algun llibre que he llegit relacionat amb l’esport, la salut o la consciència social.

L’estrena d’aquesta secció és per “Anticàncer” del Dr. David Servan – Schreiber (ISBN 978-84-670-3515-5) Un llibre que m’ha canviat la manera de viure.

El Dr. Servan – Schreiber, era un metge francès treballant en estudis de recerca a Estats Units que en la seva pròpia investigació es va descobrir un càncer cerebral. Operació i recaiguda i més de 20 anys lluitant amb la malaltia que li va donar la oportunitat de indagar quina era la millor manera de prevenir i combatre el càncer.

Fruit d’aquest interès neix el seu primer llibre: ANTICÀNCER (2008) on ens explica la preocupació per la OMS per l’augment de càncer en la població (2 de cada tres persones el pateixen en algun moment de la seva vida) fins a arribar a catalogar la malaltia com a epidèmia mundial.

20140328-015753.jpg

Servan-Schreiber s’adona a través d’un estudi danès que el càncer no s’agafa majoritàriament per genètica, sinó pel mode de vida; doncs a l’estudi es descobreix que els fills adoptats agafen els mateixos càncers que els seus pares malgrat no haver-hi relació biològica. AIxí doncs són agents externs, no genètics, els qui ens el provoquen en major percentatge la malaltia. És per això que es decideix no només a investigar sinó a compartir per tots els públics els seus descobriments i ho comparteix amb aquest fabulós llibre.

Jo us confesso que no l’hagués llegit si no hagués hagut de treballar amb una campanya d’aliments contra el càncer, però quan l’he llegit m’ha canviat la vida i sobretot la manera d’alimentar-me; i això que jo ja era una persona sensibilitzada amb el menjar sa. Però al llegir-lo em vaig adonar que és un llibre imprescindible per tothom qui vulgui fer un estil d’alimentació saludable, independentment si té alguna relació amb el càncer o no.

Les claus per la salut que descriu Servan-Schreiber en el seu llibre són:

Alimentació: el què mengem cada dia ens construeix i modifica l’organisme. L’alimentació és la part més influenciant dels factors que poden influir en la nostra salut. Concretament, ell dona un llistat d’aliments amb una sèrie de propietats que ajuden a prevenir la malaltia i també a millorar la salut de la persona que ja la pateix (evidentment seguin els tractaments mèdics en paral·lel). Ell defensa també, basant-se amb estudis científics, que l’alimentació biològica és més saludable ja que no hi ha ús de pesticides ni abonaments químics que són perjudicials per la salut.
Exercici físic: nombrosos i recents estudis demostren que en persones més actives físicament es donen menys casos de càncer i menys recaigudes en el cas d’haver-lo patit. Excloem però la gent que pren molts complements i suplements alimentaris (gels de glucosa, proteïnes, aminoàcids, etc…) que al contrari del què hauria de ser, sí que augmenten l’energia del nostre cos o ens ajuden a hipertrofiar els nostres músculs però tenen molts components artificials (E-…) que en alguns casos s’ha demostrat que el consum habitual fins i tot pot produïr el càncer.
Meditació: aquest doctor es va adonar de la importància de la salut emocional. Arrel d’això va escriure el seu segon llibre, que encara tinc pendent. Descriu amb resultats d’estudis científics, els beneficis de la gent que practica alguntipus de tècnica de relaxació: yoga, etc…i com això els va ajudar a recuperar-se millor.

El llibre són 358 pàgines interessantíssimes i que us recomano enormement, doncs no està enfocat amb dramatisme (tot i que ell el va escriure durant la seva malaltia) sinó amb un positivisme enganxós on ens dona un munt de propostes d’aliments i mode de vida beneficiosos per la nostra salut. Només m’agradaria fer un petit llistat perquè tingueu una petita mostra d’alguns aliments que són els que estan demostrats que són més beneficiosos pel nostre cos:

Té verd, llavors de lli, col, bròquil, all, soja, cúrcuma, gerds, aranyons, xocolata negra (més d’un 70%), curry, bolets shiitake, maduixes, avellanes, cireres, farigola, oli d’oliva…

Ja per acabar, recmanar-vos la seva lectura i agraïr a en Josep Ametller, cofundador de la marca de producte fresc “casaametller”, que em fes descobrir aquesta joia de llibre. Espero els vostres comentaris si també l’heu llegit 😉

La setmana que vé, seguim amb el cicle hidratació i us parlaré de com els esportistes podem utilitzar les infusions d’herbes per millorar en salut i en rendiment. Gràcies per llegir-me!

 

4 comentarios en “ANTICANCER, un llibre que et canvia la manera de viure.

 1. ROSA NAVARRO dijo:

  Gràcies Astrid, jo m’el compraré…m’interesa per varies raons, soc deportista, m’agrada cuidar-me i tinc una nena petita a la cual vull educarla amb una alimentació saludable. El meu pare fa quince dies que va morir de cancer, es una altra raó, si puc evitar tan jo com la meva familia passar per una enfermetat tan cruel ho faré …crec que es molt important una vida saludable per evitar moltes enfermetats greus

  • Astrid Barqué dijo:

   Ostres Rosa t’acompanyo en el sentiment. Moltes gràcies pel teu comentari. Sens dubte uns hàbits saludables poden ajudar a tenir menys probabilitat d’agafar la malaltia, i també a millirar la nostra qualitat de vida. Gaudeix-lo, jo ho vaig fer, i vaig aprendre molt. Una abraçada!

 2. Marta Marsó dijo:

  Gràcies Astrid, per la recomanació,un cop l’hagi llegit, ja et diré. Ànims a tots els que esteu convivint amb la malaltia, d’un mateix, familiar, amic, veí.. tothom coneixem d’algú que n’està patint
  una abraçada

Digues la teva:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .