Farmaciola bàsica per a un esportista:

En aquesta publicació no pretenc anomenar-vos medicaments o compostos químics habituals a les farmacioles de casa vostra, probablement aquesta és una informació que no necessiteu perquè tothom té a casa fàrmacs diversos que s’administra de manera autònoma quan es reconeix algún símptoma.

Més d’una vegada he vist a les curses, especialment les d’ultraresistència, que els corredors consumeixen ibuprofè i altres antiinflamatoris. Certament ens prenem alguns químics amb massa lleugeresa quan tenim dolències de poca importància o que potser podem pal·liar amb altres vies més naturals; tanmateix pensem que és més ràpid un fàrmac o potser desconeixem que hi ha remeis naturals per ajudar-nos a curar. Si la segona opció és el vostre cas, aquí us deixo algunes indicacions que us poden ajudar d’alguns productes naturals bàsics, per tenir a la farmaciola en cas de:

  • Inflamacions: argila verda, per fer cataplasmes; aplicar a la zona cobrir amb un drap i deixar tota la nit.
  • Marejos: gengibre (en pols afegida a algun aliment o beure infusió)
  • Talls o rascades: oli d’herba de St. Joan. Aplicar dues o tres vegades a la zona. Per preparar-lo a casa heu de posar un pot de vidre amb la planta i cobrir-la d’oli. Tapar-lo i exposar-lo al sol reposant entre 2 i 6 setmanes.
  • Ferides: per les ferides que sangren, la pebra en pols és un homeostàtic eficaç, i no pica! encara que sembli increïble. Per disinfectar les ferides, un bon raig de llimona. Per tallar l’hemorragia va molt bé aplicar a la ferida una decocció de l’herba de cua de cavall tipus equiseto menor.
  • Cops, torçades o altres contusions: àrnica, aplicar amb crema sobre la zona afectada.
  • Picades d’insectes i cremades a la pell: oli escencial de lavanda o crema de calèndula.
  • Insomni o estress: infusions de valeriana, camamilla i passiflora, 3 cops al dia.
  • Infeccions: all; picar i deixar aixugar o bé fresc i consumir oralment.
  • Tos, refredats o faringitis: infusions de farigola, eucalipto i pulmonaria o també fer inhalacions del vapor de bullir aquestes herbes.
  • Baixada de defenses: equinàcea, farigola, própoli, el fong coriolus versicolor i la lactoferrina.

Avui en dia es poden trobar tots aquests productes a les herboristeries o es poden comprar a granel per internet. En general es venen seques i són de fàcil conservació.

Ja ho sabeu doncs, “apanyeu-vos” la vostra farmaciola naturista, com si d’un bruixot o bruixeta es tractés i veureu com el poder de les herbes curatives de ben segur que us soprendrà.
La setmana que vé, flors i espècies que podeu incloure als vostres àpats i us poden ajudar a aconseguir objectius de manera saludable i pràcticament sense adonar-vos-en.

Podeu enviar-me sugerències de temes dels què teniu inquietud i voleu saber-ne més al correu: abarque@vitampleni.cat Qua acabeu de passar bones vacances!

Digues la teva:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .