Alimentació natural per esportistes a la xarxa

Trobar continguts de nutrició per esportistes és molt fàcil, de fet internet n’esà plagat, diverses revistes en fan referència i tenen multitud d’articles i hi ha moltíssima bibliografia al respecte. La gran pregunta que em feu molts esportistes és: “Quin llibre d’alimentació em recomanes?” La veritat que em poseu en un compromís, perquè jo us haig de confessar que encara no he trobat un llibre-manual que m’agradi prou com per dir: “Te’l recomano, és la bíblia de l’alimentació esportiva”. Els llibre que més m’han agradat sobre alimetació, no són d’alimentació esportiva especificament, són d’alimentació natural i aquí està la meva tasca amb el blog, els tallers i els assessoraments que fem des de vitampleni, d’adaptar aquests continguts de cuina natural al món de l’esport.

També és cert que l’estil d’alimentació natural és relativament nou, i encara no hi ha massa contingut que l’adapti a l’esport especificament. Just ahir vaig tenir la possibilitat de parlar amb la creadora de On the Run Books, un projecte, embrió encara, que segur que ens servirà molt alhora de seleccionar les lectures tots aquells qui practiquem el running. Prometo fer una publicació per vigílies de Sant Jordi on faci la crítica de diversos llibres sobre alimentació, però avui us volia parlar de recursos a la xarxa. UnknownDegut a que encara no he trobat llibres específics que m’agraden prou sobre alimentació natural aplicada a l’esport, acostumo a recórrer molt a llegir diversos articles per Internet. En aquesta publicació us volia parlar i recomanar una página en especial: Ets el que menges.

La seva directora i part de l’equip redactor són practicants d’alguna modalitat esportiva, alguns runners. Ultimament hi hem pogut veure diversos articles més dedicats al món de l’esport i us els volia enllaçar aquí perquè els tinguèssiu en compte com a bones lectures per formar-vos en alimentació natural per esportistes:

Dieta Runner

La Hidratació en l’entrenament del pàdel

En l’esport, la clau també és la dosi

Us deixo l’enllaç de la col·laboradora Neus Elcacho. Ella és nutricionista, runner i especialista en yoga.

També hi trobem entrevistes a esportistes que opten per una alimentació concreta, i sempre són interessants de llegir:

Gemma Mengual: “L’alimentació saludable l’he conegut com a mare”.

Alexandra Panayotou: “Encara que pugui semblar el contrari, per a mi primer és la meva salut i després córrer”.

Andrea Fuentes: “Quan sóc al meu hort, amb les plantes, desconnecto”.

Xesc Terés: “He canviat les barretes energètiques per una compota de poma i orellanes”.

315 km corrent sense aturar-se La proesa d’Alexandra Panayotou.

Des del mes de setembre tinc el plaer de formar part de l’equip de col·laboradors d’aquest lloc web d’alimentació natural. El primer article que em van publicar és Condimentar els plats per nodrir-se millor.

Espero que gaudiu dels enllaços, jo ho vaig fer.

Anuncis

2 pensaments sobre “Alimentació natural per esportistes a la xarxa

Digues la teva:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s