Els esportistes no només mengem processats i aliments envasats

Pastilles, pots de pols, begudes  de colors o tot tipus d’aliments envasats són els què ens ve al cap quan parlem de nutrició esportiva. Aquests són complements en l’alimentació dels esportistes, però no en són la base. De fet, ja n’hi ha molts que prescindeixen dels processats i s’alimenten només d’aliments reals.

LA SUPLEMENTACIÓ DE SÈRIE EN ESPORTISTES:

Es dona per suposat que els esportistes hem de consumir pastilles o pols processades? L’alimentació complementària va de sèrie en les persones que practiquen activitat física de manera exigent?

Us proposo un exercici pràctic. Aneu a qualsevol botiga esportiva i passegeu per la secció d’alimentació; què hi veureu? jo ho he provat amb 3 franquícies diferents i a tot arreu són envasos i pots. No hi ha ni un aliment primari. Tot és menjar processat, industrialitzat  i envasat. En forma de barreta, de sobre, de pols o de pastilla… i ja no parlem de les begudes! Semblen llums de neó d’una discoteca, només amb el color ja es veu que beure aquell líquid no pot ser bo per la salut.

I es que els esportistes, som qui més hauríem de cuidar el cos, perquè el necessitem per allò que més ens agrada: la pràctica esportiva. Segons quins productes que ens asseguren una millora del rendiment amb menys esforç, probablement ens afectaran òrgans com el fetge, els intestins o el ronyó, i per tant, a llarg plaç ens produirà conseqüències a la salut que escurçarà la nostra vida esportiva.

Amb la “moda” de les llargues distàncies, molts esportistes s’adonen que la química, sovint els fa més mal que bé. Jo mateixa assessoro esportistes d’èlit que han deixat de consumir processats de nutrició esportiva (encara que en siguin ambaixadors i necessitin el contracte de patrocini). En canvi a la nostra consulta ens trobem amb esportistes amateurs que es prenen tot tipus de complements “per si de cas”.

Al final el què et fa rendir més és estar sa, i això només s’aconsegueix cuidant-se. La millor manera de fer-ho és tenint en compte, també, l’alimentació i per això hem de consumir el màxim de menjar real, menjar sense ingredients, perquè allò que mengem és primari i és el què es converteix en ingredient. El “per si de cas” et pot costar molt car perquè aquests productes no són com l’aigua; tots ells tenen un efecte al nostre cos. Els aliments són la benzina de la nostra màquina corporal, i cal que siguin de la màxima qualitat possible.

AVANTATGES DE MENJAR NATURAL:

El menjar natural és lliure de químics. Els additius i conservants, o encara pitjor, els colorants o potenciadors de sabor, acaben convertint-se en un tòxic per al nostre organisme si en consumim en excés. Són causa de moltíssimes malalties i alguns països ja estan fent una restricció amb moltes E-… en productes de consum alimentari. Al nostre país ens queda molt camí per recórrer en quant a normatives, així que cal tornar als orígens i elaborar-se un mateix el màxim de plats possibles per estalviar-nos els químics i també per menjar l’aliment amb totes les seves propietats.

Menjar natural i més sa, ajuda a tenir l’intestí en millors condicions, de manera que n’absorvirà millor els nutrients i ens permetrà tenir més recursos per trobar-nos bé. Millorarà el nostre sistema immunològic i estarem menys exposats a emmalaltir.

Està estudiat que les persones que consumeixen més fruita i verdura, especialment si són de cultiu biològic, tenen més contingut en minerals i per tant pateixen de menys rampes i altres efectes que provoca la desmineralització.

APRENDREM A CUINAR SA:

– Tens una guerra amb les marques de suplementació esportiva- em diuen alguns, i no és cert. Tinc una guerra en consumir suplements de manera sistemàtica, i amb els equips de comunicació d’aquestes marques que fomenten que així sigui. Com que als responsables de màrqueting no els puc dir que no facin la seva feina, que és intentar de vendre més, em dedico a la pedagogia amb les persones mitjançant l’assessorament, conferències i tallers pràctics, a més de crear contingut per empreses d’alimentació saludable.

És per això que, des del blog, em proposo ensenyar-vos la part més pràctica de menjar sa i us prepararé, de tant en tant, una recepta d’aliments que us poden servir per la pràctica esportiva, ja sigui en vídeo o per escrit. Aquests més comencem amb una bola de llegum per consumir en tirades llargues:

veganlentilballs1

recepta_boles_de_llegum_nova

 

 

 

 

Si les proveu de cuinar i d’entrenar amb elles, no dubteu en compartir a les xarxes socials el resultat i etiqueteu-me.

El llegum, no només ens donarà energia per seguir, pel seu contingut en carbohidrats, sinó que el seu contingut proteïc ens ajudarà a la reconstrucció muscular i no tindrem tant dolor de cames i ens costarà menys la recuperació. Però sempre cal menjar-lo molt cuit pequè sigui el màxim digestiu possible; i un bon truc és afegir el gingebre fresc en la cocció.

Ja em direu si us funciona 😉

Digues la teva:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .