AVUI TOCA ZUMBA, IOGURT I A DORMIR

Ultimament porto un ritme de vida frenètic, on conciliar vida laboral a la universitat, projecte propi a vitampleni i vida familiar de 3 fills i domèstica se m’està fent un mur. Fins al punt de pràcticament no tenir temps de lleure per descansar o fer esport. És per això que algunes dedicacions han quedat oblidades, com per exemple el meu blog personal; doncs segueixo creient molt en popularitzar els continguts d’alimentació i vida saludable, però a vegades aquesta projectes més altruistes o que no tenen un retorn directe com el blog, es queden en 2n pla perquè vas tapant forats de feines imprescindibles i urgents.

Per això he obert el meu blog a què els professionals que col·laboren amb el projecte vitampleni també hi puguin participar. No és un contingut que escric jo directament, però sí que són persones mereixedores e la meva confiança ja que tenen una visió professional amb qui coinicidim plenament i fem equip per ajudar als client de vitampleni aalimentar-se millor, a estar més sans i feliços. Espero que la idea us agradi, doncs al final quan jo comunico també ho faig després d’un treball en equip de tots els professionals vitampleni, que sense ells, la tasca del centre no seria possible.

Avui us comparteixo un article de la Mariona Soler, la dietista de vitampleni que demà farà la xerrada de “Aliments que no poden faltar a la dieta de l’esportista” i que us recomano molt per totes les persones que feu esport de manera lúdica i no professional ni amb massa intensitat. Gaudiu-lo!

Són les sis de la tarda, i després de una jornada esgotadora de feina encara et queda una mica de força interior que t’empeny a anar al gimnàs. Avui toca zumba i no t’ho pots perdre, és un bon moment per desconnectar i per fer exercici –esperem que em quedi forces, perquè avui ha sigut un dia dur-. Arribes als vestuaris, et canvies amb deu segons i cap a la pista. Ja sona la música i comences a seguir els passos –vinga va que jo puc-. La respiració cada cop és més ràpida, ja portes una estona suant, el teu cos ja gasta energia, està cremant –va, que això val la pena, a veure si em trec els quilets que em sobren-. Acabes la classes satisfeta i vas a la dutxa, et poses la roba i cap a casa. Quan arribes estàs tan cansada que la mandra et pot, agafes un iogurt i una poma –apa ja he sopat-. A dormir.

Pot semblar un escenari d’allò més normal i comprensible. És lògic que després d’un dia dur a la feina, on l’estrès ha sigut el protagonista, i d’una classe activa de zumba arribis a casa tan cansada que, si no tens res preparat, acabis optant per la solució del iogurt, de la fruita o en alguna ocasió no mengis res.

El cas és que aquesta situació no genera cap benefici cap a la teva salut. Després d’un esforç moderat o una pràctica esportiva lucrativa (zumba, steps, spinning, màquines,…) el teu cos necessita recuperar energies i regenerar musculatura. Això es tradueix en una adequada recuperació i una millora en l’adaptació del teu cos. Les adaptacions tenen un límit i depenen d’una bona recuperació i alimentació, si això no passa es dóna el fenomen de sobre entrenament o lesió.

L’alimentació saludable i equilibrada és molt important en el nostre dia a dia per poder gaudir de salut i benestar. S’ha d’adaptar a les nostres necessitats diàries, horaris, gustos i sobretot a la nostra despesa energètica abans i després de l’esport. -Ja, però jo no sóc un esportista de elit ni m’estic preparant per cap cursa-. És cert, els esportistes de competició han de tenir ben controlat l’aspecte nutricional per fer marca, però el fet de no ser un competidor esportiu no vol dir que no hagis de mirar per la teva salut. El teu cos funciona “igual” que el seu. Si gastes reserves energètiques, has de recuperar-les; si el teu múscul està sobre estimulat per una classe de spinning, cal regenerar-lo; les articulacions pateixen, s’han de protegir; l’oxidació és perjudicial per els teixits, cal prendre antioxidants i vitamines…

L’activitat física ens aporta grans beneficis a nivell físic i a nivell emocional. Ens ajuda a baixar l’ansietat gràcies a la producció d’endorfines, millora la nostra capacitat respiratòria i cardíaca,  mobilitza les reserves de greix i controla el pes corporal, millora el sistema immunològic estimulant la producció de cèl·lules limfocitàries, promou la producció de factors de creixement (hormones necessàries en molts processos de regeneració i restauració de teixits del nostres cos), etc. Tot això ho obtens gràcies a l’esport, però darrera necessites “algú” que et proveeixi de matèria prima: una alimentació adequada i adaptada.

Si vols saber què has de menjar i quins aliments no poden faltar en la teva alimentació per treure-li el màxim de profit al exercici, pots apuntar-te a la pròxima xerrada de vitampleni on tractarem tots aquests aspectes.

Mariona Soler

Dietista vitampleni

Digues la teva:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .