Llibres per menjar millor i estar més sa:

S’acosta Sant Jordi, patró del nostre país i per commemorar-ho, els catalans no només ens regalem la bellesa d’una rosa, sinó que també, el coneixement en un llibre. Em declaro fanàtica dels llibres. De fet he optat finalment per un llibre electrònic perquè a casa ja no hi cabia, i això que he fet donacions diverses.

El post d’avui, doncs, és de justícia, que el dediquem íntegrament a llibres per menjar millor i que ens ajuden a estar més sans; així tindreu idees per regalar per Sant Jordi, o per premiar-vos amb un autoregal quan vulgueu.

He procurat posar autors diversos, del nostre país i d’internacionals. És un recull força actual ja que la majoria fa com a màxim 3 anys que han estat publicats.

En tots ells, us hi he posat l’enllaç d’amazon per si el voleu comprar en format paper o e-book i també perquè en pugueu llegir les valoracions d’altres lectors.

Llibres sobre alimentació saludable en general:

 • Cocina Sana en família: Jamie Oliver, 2016: xef britànic, molt mediàtic, que ha tirat endavant projectes d’alimentació saludable en molts àmbits, també a l’escola. Té molt llibres, tots són fàcils de llegir i amb moltes receptes.
 • Batuts verds: Carla Zaplana, 2017: És una nutricionista de casa nostra tot i que viu la major part de l’any a Amèrica. El seu llibre sucs verds ja va ser un supervendes, i en aquest altre llibre parla dels batuts (que es beuen també la fibra de la hortalissa) amb 30 receptes molt fàcils per començar el dia amb energia i de manera molt saludable.
 • Superfoods, Carla Zaplana, 2016: Són la última tendència alimentària. Petits aliments que et poden nutrir molt. Un llibre molt pràctic amb 70 receptes a més de l’explicació de cada superaliment. Es pot comprar en PDF des de la seva web.
 • Cuina flexi, Adam Martín Skilton, 2017: És un periodista, amb màster d’alimentació i molt especialitzat en l’àmbit menjar sa. Els qui tenim la sort d’haver-hi treballat ja sabem que fa molt bona feina de divulgació d’alimentació saludable en els diferents mitjans on treballa. Explica les bases de la cuina flexiteriana, és a dir, vegeterians flexibles, que de vegades poden menjar peix salvatge, per exemple.  És un llibre fresc i molt pràctic, amb receptes per cuinar saludable a diari.
 • Cuina natural, 101 receptes, Adam Martin Skilton, 2015. També el teniu en ebook. És un recull de receptes saboroses, innovadores i sobretot molt fàcils de preparar sense oblidar la base de l’alimentació saludable.

Pels panarres:

 • Pan casero: Iban Yarza, 2015: en la meva opinió és un dels millors divulgadors de la cultura panarra. Fa molta pedagogia del pa de debò, i explica de manera molt entenedora com fer pa (que et quedi molt bé és més difícil del què sembla ), els temps de fermentat, la tècnica d’amassat, …

Pels qui patiu problemes intestinals, o voleu prevenir-los:

 • Transforma la teva salut, Xevi Verdaguer, 2017 és el psiconeuroinmunòleg de moda.És un gran comunicador i ha aconseguit revolucionar com entenem la salut. Explica els secrets d’estar sa a través de l’alimentació, l’exercicis físic, la gestió de l’estrés, la reducció de tòxics i la suplementació.
 • La digestión es la questión, Gulia Enders, 2015: Ens explica els secrets de l’intestí, l’òrgan més infravalorat del món, diu ella. És una jove científica que te una conferència que va triunfar a Youtube i va decidir escriure el què ha investigat sobre aquest òrgan. T’ajuda a entendre molt millor l’aparell digestiu i a millorar la teva salut intestinal.

Sobre la relació entre alimentació i emocions:

 • Slow Fast Food, Alimentar el cuerpo y las emociones, Josefina Llargués, 2016 En Carlo Petrini que és el fundador de la tendència Slow Food diu “en la simplicitat hi ha la gastronomia”. L’autora ens dona algunes eines per menjar sa malgrat la falta de temps i recuperar un estil saludable. No cal una cuina complicada perquè sigui saludable. És una alimentació pel cos i per les emocions. Molt pràctic ja que té més de 100 receptes (vegeterianes) però de molt ràpida elaboració.
 • La dieta de les emocions, Neus Elcacho, 2018: Dietista per l’Institut Roger de Llúria, la mateixa escola on em vaig formar jo en cuina. Molt bona professionaltendència naturista. Ens ofereix les pautes per tenir energia al 100% sentint-se feliç i sa. Trenca una llança a favor de gaudir menjant sense oblidar-se de menjar sa.
 • Espiritual Chef, Javier Medvedovsky, 2015: Imprescinidible per els amants  el rawfood o menjar cru. Les illustracions són molt bones. És un xef molt expert i bon divulgador. És un revolucionari de les tècniques culinàries, ja que treballa molt en cru. Hi ha més de 70 receptes.

 

Alimentació i càncer:

 • Anticàncer, David Servan- Schreiber, 2010. Metge nord americà d’orígens alemanys. Va superar 3 càncers i el 4 el va matar. El llibre et canvia la manera de veure la vida i sobretot l’alimentació. Com a bon científic, fa referència als estudis que va regirar durant anys i demostra amb fonamentació empírica que hi ha aliments que t’ajuden a prevenir el càncer.
 • Mis recetas de cocina anticàncer, Odile Fernandez, 2014: Metgessa supervivent de càncer. Ens explica què és el càncer, què s’ha de fer per prevenir-lo, i com influencia la dieta. Ens ofereix moltes receptes saludables per cada dia i l’explicació de les propietats que ens porten els aliments.

Alimentació esportiva:

 • Eat and Run: Olga Brunner, 2016: solucions de begudes i barretes per gent activa sense menjar processats no saludables. Més de 90 receptes
 • Sport & Cook: Astrid Barqué, 2015: Fa dos anys i mig que el vaig publicar, però segueix venent-se perquè cuidar-se no passa de moda. És un llibre ideal per conèixer nous aliments i saber com cuinar-los. Teniu el programa youtube com a suport de cada capítol i més info a www.sportandcook.com. Explico tot el què vaig aprendre treballant amb 11 cracks de l’esport internacional. És un llibre fàcil de llegir i amb més de 30 receptes per menjar sa en tots els moments del dia i de l’esport.

  Espero que el meu top 15 de llibres d’alimentació us doni bones idees. Si opteu per alguna de les meves recomanacions estaré contenta que ho publiqueu a les xarxes i m’etiqueteu (@astridbarque) perquè ho pugui veure.

Ens tornem a llegir aviat 😉

Digues la teva:

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .